Checklista för nyhetsbrev

Checklista för nyhetsbrev
februari 17, 2021 Filippa Höglund
In Aktuellt

När du ska klicka på ’’skicka’’ knappen för att publicera ett nyhetsbrev kan nervositeten komma krypande. Vi har gjort en användbar checklista att bocka av. Varsågod!

1. Skicka alltid ut ett testutskick. Det gäller att vara vaksam att du har fått med allt som behövs. Gör du en enda liten miss och redan skickat iväg mejlet är det alldeles försent.

2. Bilder i rätt storlek och upplösning. Kontrollera att alla bilder är i rätt storlek och är anpassade för att skickas digitalt. Vissa bilder kan vara för stora och tunga för att skickas i ett nyhetsbrev.

3. Call to action och tydliga länkar. För att få fler visningar till din hemsida bör du ha tydliga CTA. Det kan vara i form av knappar som ’’klicka här’’ eller ’’läs mer’’. Dubbelkolla även att dina länkar är korrekta innan utskick. 

4. Var tydlig, enkel och korrekt. Berätta för dina läsare vad du vill att de ska göra.

5. Korrläs, korrläs, och korrläs… En text kan aldrig korrläsas för mycket. Ett förslag är att läsa den högt för dig själv.

Kolla igenom ditt nyhetsbrev flera gånger innan du skickar iväg det. När det kommer till kvalitet handlar allt om tid. Lägg ner så många timmar som faktiskt behövs för att allt ska bli korrekt. Och kom ihåg: Content is king, but context is queen.